paź 04 2016

Wrapy z łososiem i awokado


Komentarze: 0

Jeżeli znudziła się Państwu własna kuchnia, to warto sprawdzić przepis na wrapy z łososiem i awokado. Jest to znakomity pomysł na szybki obiad, z którym poradzą sobie nawet początkujący kucharze.

 

Dojrzałe i odpowiednio miękkie awokado jest w stanie odmienić oblicze nawet bardzo mało smacznych dań. Jeżeli raz wypróbują Państwo w swojej kuchni awokado, to szybko stanie się ono waszym ulubionym dodatkiem do dań.

 

Wrapy na ciepło

 

Wrapy na ciepło doskonale sprawdzą się zarówno do pracy, jak i na domowy obiad. Warto mieć w szafce opakowanie wrapów na przysłowiową "czarną godzinę", gdy będą chcieli Państwo przygotować coś smacznego i niezbyt wykwintnego.

 

Do przygotowania tego szybkiego dania potrzebować będziemy: opakowania wrapów, 500 gram łososia, awokado, sól, pieprz, ananasa (może być z puszki), oliwkę, świeżą bazylię oraz świeży szpinak.

 

Przepis na szybki obiad

 

Łososia najlepiej grillować na specjalnej grillowanej patelni. Jeżeli w naszej kuchni nie mamy takiego sprzętu, to możemy skorzystać oczywiście z tradycyjnej patelni.

 

Świeżą bazylię zalewamy oliwą, dorzucamy drobne orzechy i blendujemy, jak zwykłe pesto. Jeżeli nasze wrapy odpowiednio się podgrzeją, to możemy zacząć układać sos bazyliowy, a na niego łososia z dodatkami awokado, szpinakiem i drobno pokrojonym ananasem. Wrap rolujemy i podajemy.

 

Pamiętać należy również i o tym, że gotowe wrapy, które możemy kupić w naszych sklepach, są niezdrowe, dlatego też jeżeli dysponujemy wolnym czasem, to zdecydowanie lepiej przygotować je samemu.

 

 

---
Do pieczenie ciast i ciasteczek: http://makutra.com/18-pieczenie-ciast-i-ciasteczek

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz